Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Μηχανήματα Εκγύμνασης με Αεροϋδραυλική Αντίσταση HUR

Μηχανήματα Εκγύμνασης με Αεροϋδραυλική Αντίσταση HUR

 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ HUR

«ΦΥΣΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ»

 Η έρευνα και η ανάπτυξη των μηχανημάτων HUR έγινε σε συνεργασία με το τμήμα Βιομηχανικής Τεχνολογίας του Τεχνικού Πανεπιστήμιου του Ελσίνκι. Τα μηχανήματα εκγύμνασης HUR κατασκευάζονται με στόχο τη σωστή και ασφαλή ενδυνάμωση και την ποιοτική αύξηση των μυών. Ο μηχανισμός τους έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με την γεωμετρία του ανθρώπινου μυοσκελετικού συστήματος. Έτσι, τα μηχανήματα HUR μεταδίδουν την δύναμη με τον ίδιο τρόπο που μεταδίδει την δύναμη το ανθρώπινο σώμα μέσω του μυοσκελετικού συστήματος.

Είναι γνωστό, ότι η λανθασμένη ή υπερβολική επιβάρυνση των μυών οδηγεί σε βλάβες και τραυματισμούς.
Στην αρχή της κίνησης, όταν ο μυς ξεκινά την σύσπαση, χρειάζεται περισσότερη δύναμη.
Σε αυτή την φάση οι μύες έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία και είναι ευάλωτοι σε τραυματισμούς. Αυτό το γεγονός πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψη στην κατασκευή μηχανημάτων, ιδίως όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από άτομα τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας,ή γενικότερα από άτομα που πρέπει να αποφεύγουν τους τραυματισμούς όπως π.χ. οι αθλητές υψηλού επιπέδου.
Στην κατασκευή των μηχανημάτων HUR έχουν ληφθεί όλα αυτά υπ’ όψη.
Η αντίσταση μέσω της πίεσης αέρα εξασφαλίζει μια απαλή κίνηση και ελαχιστοποιεί στο μέγιστο δυνατό την αδράνεια του συστήματος στις αργές αλλά και στις γρήγορες κινήσεις.
Με τα μηχανήματα εκγύμνασης HUR η αντίσταση λαμβάνεται μόνο από τον μυ που γυμνάζεται.
Έτσι δεν δημιουργούνται περιττές επιβαρύνσεις σε άλλους μύες ή στις αρθρώσεις και τους τένοντες, μεγιστοποιείται το δυναμικό των μυών και ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος λανθασμένης εκγύμνασης.

Με τα μηχανήματα εκγύμνασης με βάρη δημιουργείται μία ροπή από τον μηχανισμό (λόγω της δημιουργούμενης δυναμικής ενέργειας), η οποία δεν μπορεί να απορροφηθεί και κατά αυτό το τρόπο εμπεριέχει πολύ υψηλή ροπή αδράνειας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τραυματισμού των μυών, των αρθρώσεων και των τενόντων.

Οι μύες του ανθρώπινου σώματος εργάζονται σε συνεργία ( π.χ. πρωταγωνιστές / ανταγωνιστές). Η δύναμη παράγεται από τον μυ που συσπάται ενώ την ίδια στιγμή εκτείνεται ο άλλος μυς. Για αυτό τον λόγο η HUR έχει αναπτύξει μηχανήματα διπλής κατεύθυνσης (π.χ. προσαγωγοί / απαγωγοί). Με αυτό τον τρόπο μπορούν να γυμναστούν αρκετές μυϊκές ομάδες συνδυασμένα.

ΤΡΟΠΟΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

Παρ’ ότι το κάθε μηχάνημα είναι ειδικά κατασκευασμένο για συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες, ο τρόπος λειτουργίας των μηχανημάτων είναι ο ίδιος. Η μοναδική διαφορά είναι μεταξύ των μηχανημάτων μονής και διπλής κατεύθυνσης.

   

Στην κονσόλα ελέγχου όλων των μηχανημάτων είναι τοποθετημένα δύο πλήκτρα ρύθμισης της αντίστασης του αέρα (αύξηση η μείωση), ένα ρολόι ένδειξης του επιλεγόμενου βάρους αντίστασης. Στα μηχανήματα διπλής κατεύθυνσης υπάρχει επιπλέον ένα πλήκτρο επιλογής της κατεύθυνσης κίνησης.

ΤΡΟΠΟΣ   ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ

Τα μηχανήματα συνδέονται σε σειρά με ειδικά καλώδια παροχής αέρα με ένα κεντρικό αθόρυβο αερο-συμπιεστή εσωτερικού χώρου, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί στον ίδιο χώρο με τα μηχανήματα η σε παραπλήσιο αυτού. Τα μηχανήματα δεν συνδέονται με πρίζα τροφοδοσίας, για αυτό και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος κατά την διάρκεια της χρήσης τους.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ   -   ΥΛΙΚΑ

Όλα τα μηχανήματα έχουν εργονομικό σχεδιασμό, που έχει σαν στόχο την λειτουργικά αξιόπιστη, άνετη και ασφαλή χρήση τους. Όλες οι ρυθμίσεις των μηχανημάτων γίνονται με απλές και ασφαλείς κινήσεις. Η ρύθμιση της αντίστασης γίνεται πολύ απλά και γρήγορα μέσο των ειδικών πλήκτρων.

Ο σχεδιασμός των μηχανημάτων έχει γίνει σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές με σύγχρονες μεθόδους σχεδίασης (CAD Computer Aided Design).

Τα υλικά κατασκευής είναι άριστης ποιότητας. Για παράδειγμα, τα μεταλλικά υλικά κατασκευής δεν είναι σωληνωτά αλλά από φύλλα μετάλλου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μηχανήματα να διακρίνονται για την σταθερότητα τους αλλά και το χαμηλό τους βάρος. Παρόμοιες κατασκευές εφαρμόζονται στην Αεροναυπηγική και στην σύγχρονη Αυτοκινητοβιομηχανία. Τα καθίσματα, οι πλάτες των καθισμάτων και όλες οι επιφάνειες στήριξης είναι ανατομικά κατασκευασμένες από ειδικό πολυαιθυλικό υλικό και είναι επενδεδυμένες με υψηλής ποιότητας δερματίνη που επιτρέπει τον υγρό καθαρισμό και απολύμανση. Τα βασικά χρώματα επιλογής της δερματίνης είναι: γκρι, μπλε, μαύρο, τυρκουάζ και γρανίτης.

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ   ΕΛΕΓΧΟΣ   -   ΑΣΦΑΛΕΙΑ

Όλα τα μηχανήματα HUR διαθέτουν το σήμα πιστοποίησης της Ε.Ε. CE MARK και την έγκριση της TUV ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ για ασφάλεια λειτουργίας.

ΣΕΙΡΕΣ ΣΥΣΚΕΥΩΝ

Υπάρχουν 3 διαθέσιμες σειρές συσκευών:

  • HUR ACTIVE LINE
  • HUR PREMIUM LINE
  • HUR PULLEY

 

HUR SMARTTOUCH SYSTEM

Η πιο προηγμένη τεχνολογία SMARTTOUCH στην υπηρεσία της άσκησης

Όλες οι συσκευές και των 3 σειρών της HUR μπορούν να επιλεχθούν με το νέο πρωτοποριακό ηλεκτρονικό σύστημα Άσκησης και Αποκατάστασης το HUR SMARTTOUCH.

 

 

Το σύστημα HUR SmartTouch αντιπροσωπεύει την πιο προηγμένη τεχνολογία στον τομέα της άσκησης. Οι συσκευές δίνουν τη δυνατότητα εξατομίκευσης του προγράμματος για κάθε ασκούμενο αφού είναι εφοδιασμένες με Η/Υ και έγχρωμη οθόνη αφής.

   

Καρδιά του συστήματος είναι το προηγμένο HUR SmartTouch λογισμικό και τα ειδικά βραχιόλια (bracelets) στα οποία μεταφέρονται τα δεδομένα από το κεντρικό υπολογιστή. Έτσι επιτυγχάνεται η πλήρης αυτοματοποίηση της προπονητικής διαδικασίας.

            
   

Η κάθε συσκευή αναγνωρίζει αυτόματα τα δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί στο βραχιόλι του κάθε ασκούμενου και ρυθμίζεται αυτόματα η αντίσταση, οι επαναλήψεις και  καθοδηγεί τον ασκούμενο κατά την εξέλιξη του προγράμματος άσκησης και αποθεραπείας σε όλες τις συσκευές που έχουν επιλεχθεί από τον supervisor και καταγράφει την επίδοση του σε κάθε συνεδρία.

Τα δεδομένα αυτά μπορούν να αξιοποιηθούν για τη βελτίωση της αποτελεσματικότητας του προγράμματος άσκησης.

   

Με την επαναστατική αυτή μέθοδο παρέχεται στους ασθενείς / ασκούμενους ένα πλήρως καθοδηγούμενο πρόγραμμα άσκησης / αποκατάστασης χωρίς να είναι απαραίτητη η παρέμβαση του επιβλέποντα γυμναστή / θεραπευτή.  

 

 

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνίσουμε εμείς μαζί σας!

 

Αποστολή Κλείσιμο