Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Συσκευή Easytech Flextensor

Συσκευή Easytech Flextensor

Δείτε το αναλυτικό βίντεο εδώ:

FLEX TENSOR

Ελαστική συσκευή για την επανεκπαίδευση των κάτω άκρων σε μια ανοικτή κινητική αλυσίδα, ειδικά σχεδιασμένη για την εκδήλωση γρήγορων κινήσεων.

Overview

Ο ιδιαίτερος σχεδιασμός της συσκευής και η ελαστικότητα επιβάρυνσης με φορτίο επιτρέπουν την εκτέλεση ασκήσεων με διαφοροποιημένη γωνιακή ταχύτητα, εξαντλώντας τα θετικά της αρχής PNF της διαδοχικής επαγωγής.

Η συσκευή επιτρέπει την εκλτέλεση ασκήσεων για τα κάτω άκρα μέσα από ένα πρόγραμμα αναλυτικής ενδυνάμωσης του τετρακέφαλου του μηρού και των καμπτήρων του γόνατος.

Η Flex tensor διευκολύνει την εύκολη μετάβαση από ελαφρά φορτία με χαμηλή επιβάρυνση του συνδέσμου (αρχικά στάδια) σε πιο βαριά και σε ασκήσεις με υψηλή γωνιακή ταχύτητα, όπως απαιτείται στα τελικά στάδια.

Η Flextensor είναι ιατρική συσκευή σύμφωνα με την  Ευρωπαική Οδηγία.

Τεχνικά χαρακτηριστικά

  • Επιτρέπει την άσκηση τόσο με μονοποδικό όσο και με διποδικό τρόπο σε κάμψη, έκταση, αλλά και σε κάμψη-έκταση
  • Ρυθμιζόμενος αριθμός ελαστικών για κάθε άκρο: 4 για έκταση, 2 για κάμψη
  • Υποστήριγμα παπουτσιού και/ή αστραγάλου για την εκτέτεση της άσκησης

 

Χρήση και εφαρμογή

Η Flextensor επιτρέπει την άσκηση του εκτείνοντα και καμπτήρα μύ του γονάτου με ισομετρικές και ισοτονικές ασκήσεις, μέσω προγραμματισμού μιας σειράς ασκήσεων και επαναλήψεων και αναζητώντας την μέγιστη δυνατή ταχύτητα των ανακλαστικών κινήσεων.

Χάριν της δυνατότητας εκδήλωσης γρήγορων δυνάμεων με ελεγχόμενες και περιορισμένες βαλιστικές κινήσεις που προσομοιάζουν με αυτές που πραγματοποιούνται στα sport, η Flextensor είναι επίσης ιδανική για επιτόπου προθέρμανση στην  προπόνηση.

Μέθοδος

Η δουλειά που γίνεται κάνοντας χρήση μιας ελαστκής αντίστασης, η οποία χαρακτηρίζεται από ένα σταδιακά αυξανόμενο φορτίο και την απουσία της όποιας αρχικής αδράνειας, επιτρέπει τη διεξαγωγή test και ασκήσεων ανάλογα με την εξατομικευμένη κινητική δυνατότητα του ασθενούς και προωθεί την έγκαιρη παρέμβαση στην ενεργό αποκατάσταση των μεγαλύτερων συνδέσμων. 

Η ελαστική αντίσταση κλιμακούται ανάλογα με την δυνατότητα έκτασης του ελαστικού ιμάντα και επιτρέπει την  αυτόματη επιβάρυνση με φορτίο ανάλογο των δυνατοτήτων των συνδέσμων του ασθενούς: το αποκαλούμενο ‘κατάλληλο φορτίο’.  Στην αρχική φάση, δεν υπάρχει αντίσταση σε συγκεκριμένη αδράνεια, πράγμα που σημαίνει ότι είναι δυνατή η πραγματοποίηση ασκήσεων πιο γρήγορα και με γρήγορη εναλλαγή επιτάχυνσης, γεγονός  που ευνοεί τις πλειομετρικές μετρήσεις και βοηθά τους ασθενείς να εκδηλώσουν τη δύναμή τους στον συντομότερο δυνατό χρόνο.

Διαβάστε το ενημερωτικό φυλλάδιο εδώ.

  • Κατασκευαστής: Easytech (Ιταλία)
  • Κωδικός Προϊόντος: 80000305
  • Διαθεσιμότητα: Παράδοση σε 4 - 10 ημέρες

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνίσουμε εμείς μαζί σας!

 

Αποστολή Κλείσιμο