Ιατρικός κ Φυσικοθεραπευτικός εξοπλισμός
Γίνε Μέλος | Login | Ο Λογαριασμός μου | Όροι και Προϋποθέσεις
Άδειο καλάθι
Ελληνικά English
Αρχική Η Εταιρεία Κατάλογοι Τα νέα μας Επικοινωνία
 
Κατηγορίες
Newsletter
Προσφορές
Προσφορές Περισσότερα
Νέα προϊόντα

     

Δίκτυο Αντιπροσώπων
Κέντρα ShockWave
Συχνές Ερωτήσεις
Δίκτυο Λιανικής
Πληροφορίες
Ασφάλεια Συναλλαγών
Όροι και Προϋποθέσεις
Πολιτική Ακύρωσης
Τρόποι Αποστολής & Πληρωμής
alpha bank banners
Εξοπλισμός Φυσικοθεραπείας & Αποκατάστασης » Μηχανήματα Εκγύμνασης με Αεροϋδραυλική Αντίσταση HUR

 

 

ΦΙΛΟΣΟΦΙΑ ΤΩΝ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ HUR

«ΦΥΣΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΕΚΓΥΜΝΑΣΗΣ»
 Η έρευνα και η ανάπτυξη των μηχανημάτων HUR έγινε σε συνεργασία με το τμήμα Βιομηχανικής Τεχνολογίας του Τεχνικού Πανεπιστήμιου του Ελσίνκι. Τα μηχανήματα εκγύμνασης HUR κατασκευάζονται με στόχο τη σωστή και ασφαλή ενδυνάμωση και την ποιοτική αύξηση των μυών. Ο μηχανισμός τους έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με την γεωμετρία του ανθρώπινου μυοσκελετικού συστήματος. Έτσι, τα μηχανήματα HUR μεταδίδουν την δύναμη με τον ίδιο τρόπο που μεταδίδει την δύναμη το ανθρώπινο σώμα μέσω του μυοσκελετικού συστήματος.

  
Είναι γνωστό, ότι η λανθασμένη ή υπερβολική επιβάρυνση των μυών οδηγεί σε βλάβες και τραυματισμούς. Στην αρχή της κίνησης, όταν ο μύς ξεκινά την σύσπαση, χρειάζεται περισσότερη δύναμη. Σε αυτή την φάση οι μύες έχουν μεγαλύτερη ευαισθησία και είναι ευάλωτοι σε τραυματισμούς. Αυτό το γεγονός πρέπει να λαμβάνεται υπ’ όψιν στην κατασκευή μηχανημάτων, ιδίως όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν από άτομα τα οποία βρίσκονται στο στάδιο της αποθεραπείας, ή γενικότερα από άτομα που πρέπει να αποφεύγουν τους τραυματισμούς όπως π.χ. οι αθλητές υψηλού επιπέδου. Στην κατασκευή των μηχανημάτων HUR έχουν ληφθεί όλα αυτά υπ’ όψιν. Η αντίσταση μέσω της πίεσης αέρα εξασφαλίζει μια απαλή κίνηση και ελαχιστοποιεί στο μέγιστο δυνατό την αδράνεια του συστήματος στις αργές αλλά και στις γρήγορες κινήσεις. Με τα μηχανήματα εκγύμνασης HUR η αντίσταση λαμβάνεται μόνο από τον μύ που γυμνάζεται. Έτσι δεν δημιουργούνται περιττές επιβαρύνσεις σε άλλους μύες ή στις αρθρώσεις και τους τένοντες, μεγιστοποιείται το δυναμικό των μυών και ελαχιστοποιείται ο κίνδυνος λανθασμένης εκγύμνασης.

  
Με τα μηχανήματα εκγύμνασης με βάρη δημιουργείται μία ροπή από τον μηχανισμό (λόγω της δημιουργούμενης δυναμικής ενέργειας), η οποία δεν μπορεί να απορροφηθεί και κατά αυτό το τρόπο εμπεριέχει πολύ υψηλή ροπή αδράνειας. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα, να υπάρχει αυξημένος κίνδυνος τραυματισμού των μυών, των αρθρώσεων και των τενόντων.

Οι μύες του ανθρώπινου σώματος εργάζονται σε συνεργία ( π.χ. πρωταγωνιστές / ανταγωνιστές). Η δύναμη παράγεται από τον μύ που συσπάται ενώ την ίδια στιγμή εκτείνεται ο άλλος μύς. Για αυτό τον λόγο η HUR έχει αναπτύξει μηχανήματα διπλής κατεύθυνσης (π.χ. προσαγωγοί / απαγωγοί). Με αυτό τον τρόπο μπορούν να γυμναστούν αρκετές μυϊκές ομάδες συνδυασμένα.

ΤΡΟΠΟΣ  ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ
Παρ’ ότι το κάθε μηχάνημα είναι ειδικά κατασκευασμένο για συγκεκριμένες μυϊκές ομάδες, ο τρόπος λειτουργίας των μηχανημάτων είναι ο ίδιος. Η μοναδική διαφορά είναι μεταξύ των μηχανημάτων μονής και διπλής κατεύθυνσης. 

 
Στην κονσόλα ελέγχου όλων των μηχανημάτων είναι τοποθετημένα δύο πλήκτρα ρύθμισης της αντίστασης του αέρα (αύξηση η μείωση), ένα ρολόι ένδειξης του επιλεγόμενου βάρους αντίστασης. Στα μηχανήματα διπλής κατεύθυνσης υπάρχει επιπλέον ένα πλήκτρο επιλογής της κατεύθυνσης κίνησης.

ΤΡΟΠΟΣ   ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ
Τα μηχανήματα συνδέονται σε σειρά με ειδικά καλώδια παροχής αέρα με ένα κεντρικό αερο-συμπιεστή, ο οποίος μπορεί να τοποθετηθεί στον ίδιο χώρο με τα μηχανήματα η σε παραπλήσιο χώρο αυτού. Τα μηχανήματα δεν συνδέονται με πρίζα τροφοδοσίας, γι αυτό και δεν υπάρχει κανένας κίνδυνος κατά την διάρκεια της χρήσης τους.

ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ   -   ΥΛΙΚΑ
Όλα τα μηχανήματα έχουν εργονομικό σχεδιασμό, που έχει σαν στόχο την λειτουργικά αξιόπιστη, άνετη και ασφαλή χρήση τους. Όλες οι ρυθμίσεις των μηχανημάτων γίνονται με απλές και ασφαλείς κινήσεις. Η ρύθμιση της αντίστασης γίνεται πολύ απλά και γρήγορα μέσο των ειδικών πλήκτρων.

Ο σχεδιασμός των μηχανημάτων έχει γίνει σε ηλεκτρονικούς υπολογιστές με σύγχρονες μεθόδους σχεδίασης (CAD Computer Aided Design).

Τα υλικά κατασκευής είναι άριστης ποιότητας. Για παράδειγμα, τα μεταλλικά υλικά κατασκευής δεν είναι σωληνωτά αλλά από φύλλα μετάλλου. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα τα μηχανήματα να διακρίνονται για την σταθερότητα τους αλλά και το χαμηλό τους βάρος. Παρόμοιες κατασκευές εφαρμόζονται στην Αεροναυπηγική και στην σύγχρονη Αυτοκινητοβιομηχανία. Τα καθίσματα, οι πλάτες των καθισμάτων και όλες οι επιφάνειες στήριξης είναι ανατομικά κατασκευασμένες από ειδικό πολυαιθυλικό υλικό και είναι επενδεδυμένες με υψηλής ποιότητας δερματίνη που επιτρέπει τον υγρό καθαρισμό και απολύμανση. Τα χρώματα επιλογής της δερματίνης είναι: γκρί, μπλέ, τυρκουάζ και γρανίτης.

ΠΟΙΟΤΙΚΟΣ   ΕΛΕΓΧΟΣ   -   ΑΣΦΑΛΕΙΑ
Όλα τα μηχανήματα HUR διαθέτουν το σήμα πιστοποίησης της Ε.Ε. CE MARK και την έγκριση TUV ΓΕΡΜΑΝΙΑΣ για ασφάλεια λειτουργίας.

 

 

HUR Main Line


HUR Main Line

HUR Rehab LineHUR Rehab Line

HUR Easy Access Line
HUR Easy Access Line
HUR PulleyHUR Pulley