Για να σου εξασφαλίσουμε μια κορυφαία εμπειρία, στο site μας χρησιμοποιούμε cookies.

Συσκευή High Power Laser – Κρυοθεραπείας Mectronic CHELT THERAPY

Συσκευή High Power Laser – Κρυοθεραπείας Mectronic CHELT THERAPY

ΤΕΧΝΙΚΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΙΚΑ:

 • Τεχνολογία:  Real-Time Λογισμικό σύστημα Mectronic MecOS 4.0 OMNIA
 • Guide Light: 650 nm - 3mW
 • Εκπομπή: Συνεχής (CW), Παλμική (Pulsed), Υπερπαλμική (Superpulsed), E²C (patented stochastic mode), AntInf, HPM και Dimmer
 • Προσωπική εκπομπή: μέσω του Wave Creator
 • Τρόπος λειτουργίας: Manual, Single Pulse, Burst and Custom mode
 • Ειδικοί τρόποι: Joule Mode, Timer Mode, Trigger Point Mode, Effect Finder, Tissue Target System and Temperature Control mode
 • Τρόποι Δράσης: 5 εξειδικευμένοι τρόποι εκπομπής για μεγιστοποίηση των 5 βασικών επιδράσεων του CHELT Therapy: Βιοδιέγερση, Αναλγησία, Αντιφλεγμονώδη, Αντι -οιδηματική και Μυοχάλαση.
 • Παθολογίες: Άνω των 90 θεραπευτικών πρωτοκόλλων με διαδραστικούς πίνακες, φωτογραφίες και βίντεο και πρωτόκολλα αποτελούμενα από διαφορετικές φάσεις.
 • Καλιμπράρισμα: Γραφικός και ακουστικός έλεγχος του συστήματος για την εκπομπή laser στο probe σύμφωνα με την οδηγία CEI EN 60825-1
 • Οθόνη: Full HD έγχρωμη οθόνη αφής TFT 15,6 ιντσών
 • Laser Class: IV
 • Directive 93/42: Classification llb

Διαβάστε το αναλυτικό φυλλάδιο εδώ.

Δείτε το αναλυτικό βίντεο εδώ:

Το τελευταίο τεχνολογικό επίτευγμα της MECTRONIC είναι πλέον γεγονός: μια καινοτόμος, πατενταρισμένη αποκλειστικότητα στην αιχμή της ιατρικής τεχνολογίας.

Laser πολύ υψηλής ισχύος, Κρυοθεραπεία, Θερμοθεραπεία, Πρεσσοθεραπεία και συνδυασμός Κρύο-Πρεσσοθεραπείας σε μια συσκευή!

 

Η θεραπεία CHELT (Cryo High Energy Laser Therapy)  είναι μια καινοτόμος θεραπευτική προσέγγιση που συνδυάζει την κρυοθεραπεία με ψυχρό, ξηρό αέρα έως -35°C και θερμό αέρα έως +55°C, με θερμικό έλεγχο μαζί με τη θεραπεία THEAL LASER, προσφέροντας μέγιστο θεραπευτικό αποτέλεσμα, τόσο στην οξεία όσο και στην χρόνια φάση.

Ο ξηρός, κρύος αέρας που παράγεται γίνεται φορέας για την θεραπεία THEAL LASER: Η αγγειοσύσπαση που προκαλείται ευνοεί την διείσδυση του LASER σε βάθος.

Η θεραπεία CHELT είναι ιδανική για την επίλυση μυοσκελετικών ανωμαλιών και για την καταπολέμηση φλεγμονών και αιματωμάτων. Είναι μια καινοτόμος, μοναδική μέθοδος αποκατάστασης που λειτουργεί με συνέργειες, προσφέρει ταχύτητα δράσης, είναι ασφαλής και φέρνει αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα της θεραπείας CHELT αποδεικνύονται επιστημονικά μέσα από κλινικές μελέτες που έχουν διεξαχθεί σε κορυφαία πανεπιστήμια. Οι μελέτες αυτές δείχνουν ότι στο 98% των ασθενών ο πόνος εξασθενεί άμεσα και σε πολύ μεγάλο βαθμό, ήδη από την πρώτη συνεδρία.

 Η θεραπεία CHELT είναι μια μέθοδος που προσαρμόζεται απόλυτα στις ανάγκες του εκάστοτε ασθενή.  Για το λόγο αυτό τα πεδία εφαρμογής της είναι πολλά. Έτσι η θεραπεία CHELT είναι η λύση που ενδείκνυται για την αντιμετώπιση πολλών παθολογιών στο πεδίο του αθλητισμού, της αποκατάστασης, των μυϊκών τραυματισμών, της θεραπείας πόνου, της κοίλης, της ποδιατρικής κ.α.

CHELT THERAPY:

Μία Μοναδική Συνέργεια!

H παροχή κρύου, ξηρού αέρα στους -30°C, με θερμικό έλεγχο στην θεραπεία CHELT μπλοκάρει την εξαγγείωση και την αγγειοδιαστολή των τριχοειδών, λόγω της ουσίας που έχει προκαλέσει τη φλεγμονή, συντελεί στην αποφυγή αιματωμάτων, επιτυγχάνει υψηλά και άμεσα αναλγητικά αποτελέσματα, ενώ επιτρέπει την έγκαιρη θεραπεία με THEAL LASER με αποτέλεσμα τη μεγιστοποίηση του θεραπευτικού αποτελέσματος.

 

CHELT CRYOTHERAPY:

Το μέσο για την θεραπεία THEAL LASER

Ο ξηρός, κρύος αέρας στους -35°C που είναι φορέας της φωτοθεραπείας THEAL, επιβραδύνει τον κυτταρικό μεταβολισμό και τη ροή του αίματος, εμποδίζει την ασβεστοποίηση των οιδημάτων και μέσω της εξαγγείωσης επιτρέπει την έγκαιρη και καθοριστικής σημασίας διεξοδική εξέταση του τραύματος.

Η επιφανειακή αγγειοσυστολή αναστέλλει τη ροή της οξυγονωμένης αιμοσφαιρίνης και επιτρέπει την συνεχή επίδραση στα βαθύτερα στρώματα των ιστών, ευνοώντας την διείσδυση της ακτίνας LASER.

 

ΚΑΙΝΟΤΟΜΟ ΘΕΡΜΙΚΟ SHOCK

Η θεραπεία CHELT, χάρη στην συνέργεια μεταξύ κρυοθεραπείας με ξηρό αέρα στους -35°C και θεραπείας THEAL LASER, αλλά και χάρη στο πατενταρισμένο σύστημα ελέγχου θερμοκρασίας των ιστών, επιτρέπει την παραγωγή μιας πολύ αποτελεσματικής θερμικής πίεσης. Αυτή η θερμική πίεση που παράγεται από το πέρασμα μέσα από τους ιστούς μιας θερμικής κατάστασης αρχικά υποθερμίας, εν συνεχεία φυσιολογικής θερμότητας, για να καταλήξει σε υπερθερμία, προκαλεί την ενεργοποίηση μικροκυκλοφορίας και νεο-αγγειογένεσης που αποτελούν την πρώτη απαραίτητη φάση της φωτοδιαμόρφωσης, η οποία εξασφαλίζει την φυσική αναπλαστική θεραπευτική διαδικασία.

Δυνατότητα Θερμικού σοκ από -35°C έως +55°C (διαφορά 90°C) σε μόλις 1 δευτερόλεπτο!

ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΜΕ ΑΠΕΡΙΟΡΙΣΤΕΣ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΕΣ

Η θεραπεία CHELT έχει σχεδιαστεί στη βάση όλων των τελευταίων σημαντικών επιστημονικών ερευνών πάνω στη φωτοθεραπεία και για αυτό το λόγο η συσκευή είναι εξοπλισμένη με τα βασικά μήκη κύματος που διεγείρουν την φωτοβιοδιαμόρφωση και τη δράση στους θερμικούς και μηχανικούς υποδοχείς, επιτρέποντας την επιλογή τους με γνώμονα την καλύτερη προσαρμογή στις ανάγκες του εκάστοτε ασθενή και της συγκεκριμένης παθολογίας. Η συσκευή περιλαμβάνει επίσης πολλούς τρόπους εκπομπής, ένα ευρύ φάσμα κεφαλών και θερμικό έλεγχο των βιολογικών ιστών με στόχο τη μέγιστη προσαρμοστικότητα και θεραπευτικά αποτελέσματα.

Χάρη στη συνέργεια μεταξύ της προσασρμοστικής φωτοθεραπείας THEAL και του ψυχρού αέρα κρυοθεραπείας στους -35°C με θερμικό έλεγχο, η θεραπεία CHELT μπορεί να μεγιστοποιήσει τα θεραπευτικά αποτελέσματα σε ασθενείς με διαφορετικά χαρακτηριστικά φυσιολογίας/παθολογίας που υποφέρουν από οξύ ή χρόνιο πόνο, οιδήματα, αλλοιώσεις, τραύματα και μυοσκελετικές παθολογίες.

Θεραπεία CHELT: Θεραπεία με τη βοήθεια του φωτός

 

ΤΕΛΟΣ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΜΕ ΤΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ CHELT

Η ισχύς παίζει έναν σημαντικό ρόλο στη δράση του θεραπευτικού LASER πάνω στους βιολογικούς ιστούς.

Το φωτεινό LASER της θεραπείας CHELT δεν έχει μόνο διαφορετικές εντάσεις, αλλά και ένα ενισχυμένο φάσμα δυνατοτήτων και αποτελεσματικότητας, αφού επιτρέπει στον χειριστή να επιλέγει μεταξύ εκπομπών πολύ χαμηλών ενεργειακών επιπέδων έως πολύ υψηλά. Αυτή η επαναστατική, μοναδική μέθοδος αντιπροσωπεύει το σημείο συνάντησης των θεραπειών Low Level Laser Therapy (LLLT) και high intensity laser therapy. Χάρη λοιπόν σε αυτή την ευελιξία στον τρόπο δουλειάς, ο χειριστής μπορεί να αντιμετωπίσει διάφορες παθολογίες, με διαφορετικούς τρόπους εκπομπής, με διαφορετικές κεφαλές. Συμπερασματικά με τη θεραπεία CHELT δεν υπάρχουν πλέον περιορισμοί.

 

ΣΥΝΔΥΑΖΟΝΤΑΣ ΤΡΟΠΟΥΣ ΕΚΠΟΜΠΗΣ ΚΑΙ ΜΗΚΗ ΚΥΜΑΤΟΣ: ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΠΛΕΟΝ ΔΥΝΑΤΟ

Οι συνδυασμοί των μηκών κύματος είναι :

 • 30W
  • 650nm, 810nm, 905 ή 980nm και 1064nm
 • 50W
  • 650nm, 780nm, 810nm, 905nm, 980nm και 1064nm
 • 92W
  • 450 nm, 650nm, 780nm, 810nm, 905nm, 980nm, 1064nm και 1210nm

 

450nm 650nm 780nm 810nm
Εξαιρετική απορρόφηση από την αιμοσφαιρίνη και τη μελανίνη (πολύ καλύτερη από την IR).
Έχει εξαιρετική βακτηριοκτόνο δράση και είναι ιδανικό για οδοντιατρικές, χειρουργικές και αγγειακές εφαρμογές.
Απορροφάται κυρίως από τη μελανίνη, με εξαιρετική ανταλλαγή ενέργειας σε επιφανειακό και μέσο βάθος. Αναστέλλει τον πολλαπλασιασμό των βακτηρίων και προάγει την ανάπτυξη των κυττάρων, επιτρέποντας την ταχύτερη επούλωση τραυμάτων, πληγών και ελκών Ενεργοποιεί την οξειδωτική διαδικασία της αιμοσφαιρίνης, επιταχύνοντας την παραγωγή ATP.
Η επιστημονική έρευνα μαρτυρεί την αποτελεσματικότητά του στην αναγέννηση του νευρικού ιστού.
Αυξάνει την παραγωγή ATP, ενεργοποιώντας την διαδικασία οξείδωσης της αιμοσφαιρίνης. Η παροχή της σωστής ποσότητας ενέργειας προάγει την αναγέννηση του ιστού των μυών και των τενόντων.
905nm 980nm 1064nm 1210nm
Απορροφούμενο από τα κύρια χρωμοφόρα, αυτό το μήκος κύματος αυξάνει την ποσότητα οξυγόνου που είναι διαθέσιμη στα κύτταρα, υποστηρίζοντας έτσι τις φυσικές διαδικασίες επούλωσης. Απορροφάται κυρίως από το νερό, βελτιστοποιεί τη δράση στους θερμο- και μηχανοϋποδοχείς. Με τη λειτουργία E²C, αλληλεπιδρά αρμονικά με το περιφερικό νευρικό σύστημα για γρήγορα αναλγητικά αποτελέσματα, επιπλέον χάρη στο Gate Control Με υψηλές δυνατότητες κατεύθυνσης, στέλνει την κατάλληλη δόση ενέργειας στο τραύμα, δρώντας ταυτόχρονα αναλγητικά, ενώ ελέγχει τη δράση των φλεγμονών και ενεργοποιεί σε βάθος τις μεταβολικές διεργασίες. Απορροφάται καλά από το νερό, μετατρέποντας την ενέργεια που μεταδίδεται από τη θεραπεία με λέιζερ σε θερμότητα.
Δημιουργεί θερμικές διαβαθμίσεις σε επίπεδο ιστού, διεγείροντας τη μικροκυκλοφορία και την οξυγόνωση των κυττάρων.

 

Η θεραπεία CHELT δεν παρέχει μόνο ένα ευρύ φάσμα μηκών κύματος, αλλά επιπλέον επιτρέπει στον θεραπευτή να ‘παίξει΄ και να δημιουργήσει συνδυασμούς απόλυτα προσαρμοσμένους στις εκάστοτε ανάγκες, τροποποιώντας αποκλίσεις της ενέργειας και αλληλοεπιδρώντας στους βιολογικούς ιστούς για μια ασφαλή και πλήρη θεραπεία, όπως ποτέ πριν. Παλιά, το μήκος κύματος ήταν προκαθορισμένο και δεν μπορούσε να αλλάξει. Σήμερα ο έλεγχος περνά στα χέρια σας με το Lambda Mixer. Αυτό το πρωτοποριακό σύστημα επιτρέπει στον χειριστή να καθορίσει το ποσοστό του κάθε μήκους κύματος και τα mode εκπομπής για το καθένα από αυτά, δημιουργώντας το πιο αποδοτικό mix με στόχο τα καλύτερα θεραπευτικά αποτελέσματα.

Χάρη στο CHELT η θεραπεία είναι απόλυτα ασφαλής, αποτελεσματική και αποδοτική.

Για την ασφαλή, αποτελεσματική και άμεση θεραπεία ασθενών με διαφορετικές παθολογίες είναι σημαντική η προσαρμογή της εκάστοτε θεραπείας καθορίζοντας το κατάλληλο mix μηκών κύματος και τρόπου εκπομπής. Έτσι, η Mectronic επεκτείνει τους θεραπευτικούς ορίζοντες, επιτρέποντας στο χειριστή να δημιουργήσει προσαρμοσμένα mix μηκών κύματος και  να εφαρμόσει τη θεραπεία CHELT με νέους τρόπους εκπομπών.

Με ένα απλό και διαισθητικό τρόπο, ο χειριστής μπορεί να επιλέξει έως 11 τρόπους εκπομπής, που διαφοροποιούνται λόγω χαρακτηριστικών και πλεονεκτημάτων του παλμού του LASER, εξασφαλίζοντας μέγιστα αποτελεσματικότητα και ασφάλεια σε κάθε παθολογία.

Επιπλέον, λόγω του καινοτόμου και ισχυρού συστήματος Wave Creator η θεραπεία CHELT επιτρέπει στο χειριστή να δημιουργήσει προσαρμοσμένο τρόπο εκπομπής. Η θεραπεία CHELT διαφοροποιείται από άλλες μεθόδους, χάρη στη δυνατότητα προσαρμογής της ενέργειας φωτονίων στον ασθενή και την παθολογία του. Επίσης, χάρη στο Lambda Mixer και στο Wave Creator, η θεραπεία CHELT είναι μια μοναδική μέθοδος, προσαρμόσιμη, ασφαλής και αποτελεσματική.

Για την μεγιστοποίηση των θεραπευτικών αποτελεσμάτων και την εξασφάλιση του απόλυτου ελέγχου μιας ασφαλούς και αποτελεσματικής θεραπείας, η Mectronic έχει σχεδιάσει με πατέντα ένα εξελιγμένο σύστημα θερμικού ελέγχου (Thermal Control) των ιστών. Σε αυτό το προηγμένο σύστημα οφείλεται η δυνατότητα εφαρμογής της θεραπείας CHELT σε πολλαπλές παθολογίες του μυοσκελετικού συστήματος ασθενών με διαφορετικούς φωτότυπους και τύπους ιστών με έναν ασφαλή και αποτελεσματικό τρόπο, καθιστώντας τη θεραπεία CHELT μοναδική και ακόμη πιο κοντά στις ανάγκες χειριστή/ασθενούς.

 

 

ΚΡΥΟ - ΠΡΕΣΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ CHELT

Η μέθοδος πίεσης CHELT είναι μια μεγάλη καινοτομία η οποία επιτρέπει σε μια ολόκληρη ανατομική περιοχή την εφαρμογή διπλής δράσης κρυοθεραπείας και συμπίεσης. Η συνέργεια μεταξύ πίεσης και κρυοθεραπείας επιτρέπει μια γρήγορη αγγειοσύσπαση και την ελάττωση της ροής του αίματος, μειώνοντας την φλεγμονή και τα οιδήματα και περιορίζοντας τους μυϊκούς σπασμούς και τις μεταβολικές ανάγκες και ανακουφίζοντας έτσι γρήγορα από τον πόνο. Το καινοτόμο σύστημα πίεσης CHELT, χάρη στη δυνατότητα που έχει να ελέγχει τα επίπεδα πίεσης κατά τη διάρκεια της θεραπείας, βοηθά στην ενίσχυση της λεμφικής λειτουργίας και στην ενεργοποίηση της μικροκυκλοφορίας, και έτσι υποστηρίζει τη διαδικασία της αποκατάστασης ενώ επιταχύνει/βελτιστοποιεί τους χρόνους ανάρρωσης.

 

ΔΙΑΔΡΑΣΤΙΚΕΣ ΠΑΘΟΛΟΓΙΕΣ

Η θεραπεία CHELT διαθέτει μια βιβλιοθήκη παθολογιών με περισσότερα από 90 θεραπευτικά πρωτόκολλα, που υποδιαιρούνται σε φάσεις, για τη θεραπεία των πιο συχνών παθολογιών. Τα θεραπευτικά πρωτόκολλα της βιβλιοθήκης έχουν μελετηθεί με βάση τη διαφορετική σύνθεση των ιστών και προσαρμόζονται ανάλογα με το φωτότυπο και την  ηλικία του ασθενή που υπόκειται σε θεραπεία. Επίσης διαθέτει ειδικά θεραπευτικά πρωτόκολλα που στοχεύουν στα πέντε χαρακτηριστικά θεραπευτικά αποτελέσματα της θεραπείας CHELT: Βιοδιέγερση, αναλγησία, αντιφλεγμονώδης και αντι-οιδηματική δράση και αποσυμπίεση. Όταν ο χειριστής επιλέξει ένα mode, καθοδηγείται προς την εφαρμογή της καταλληλότερης θεραπείας προκειμένου να επιτύχει το επιθυμητό αποτέλεσμα. Χάρη στην διαδραστική κλίμακα πόνου VAS που είναι ενσωματωμένη στη συσκευή, η θεραπεία CHELT επιτρέπει την εφαρμογή αναλγητικών πρωτοκόλλων θέτοντας και παρακολουθώντας το επίπεδο πόνου του ασθενούς κατά τη διάρκεια της θεραπείας.

Θεραπευτικά Videos παρέχονται για την επεξήγηση της θεραπείας.

 

ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΑ ΧΡΗΣΤΗ

Το CHELT έχει ένα απλό τρόπο δημιουργίας νέων πρωτοκόλλων επιτρέποντας στον χρήστη να δημιουργεί πρωτόκολλα μέχρι 5 φάσεων ορίζοντας όλες τις παραμέτρους θεραπείας, οι οποίες απεικονίζονται στα γραφικά της οθόνης και μπορούν να τροποποιηθούν εύκολα από τον χρήστη.  

Η θεραπεία έχει ένα απλό και διαισθητικό editor για τη δημιουργία προσαρμοσμένων πρωτοκόλλων επιτρέποντας να χτίσετε πρωτόκολλα με έως 5 ξεχωριστές φάσεις καθορίζοντας όλες τις παραμέτρους της θεραπείας. Τα πρωτόκολλα προσαρμόζονται εύκολα μέσω της καινοτόμου και πρακτικής γραφικής διεπαφής του οθόνης παραμετροποίησης, επιτρέποντας την ταυτόχρονη παρακολούθηση των τιμών όλων των φάσεων και την μετατροπή τους εφόσον χρειάζεται.

 

 

ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΜΟΝΤΕΛΑ:

 • 30 W:  650 nm - 2W, 810 nm - 8 W, 980 ή 905 nm - 10 W,  1064 nm - 10 W
 • 50 W:  650 nm - 2W, 780 nm - 10 W, 810 nm - 8 W, 905 nm -10W, 980 nm - 10 W, 1064 nm - 10 W
 • 92 W: 450 nm - 5W, 650 nm - 4W, 780 nm - 15 W, 810 nm - 15 W, 905 nm - 15 W, 980 nm - 15 W, 1064 nm - 15 W, 1210 nm - 8 W

 

 

Δείτε την συσκευή CHELT THERAPY στο επίσημο site της Mectronic εδώ.

Απορροφάται κυρίως από το νερό, βελτιστοποιεί τη δράση στους θερμο- και μηχανοϋποδοχείς. Με τη λειτουργία E²C, αλληλεπιδρά αρμονικά με το περιφερικό νευρικό σύστημα για γρήγορα αναλγητικά αποτελέσματα, επιπλέον χάρη στο Gate Control.
 • Κατασκευαστής: Mectronic Medicale (Ιταλία)
 • Κωδικός Προϊόντος: 077.CHELT F QR 30
 • Διαθεσιμότητα: Άμεση παραλαβή / Παράδoση 1 έως 3 μέρες

Συμπληρώστε τα στοιχεία σας και θα επικοινωνίσουμε εμείς μαζί σας!

 

Αποστολή Κλείσιμο